Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie

Angoulême

Een kunststad, geschiedenisstad, bloemenstad, strategisch gelegen op een uitlopende rotspunt van de Charente met uitzicht op de 80-metervallei van de rivier. Met haar mooie kathedraal en overdekte markt, de gezellige voetgangerswijken in de beschutting van de stadswallen is Angoulême de ideale stad voor een dagje kuieren en genieten.

In de geplaveide steegjes vind je vele gezellige restaurantjes en cafeetjes waar je lekker kan tafelen of een heerlijke koffie kan drinken, etalages met verfijnde chocolade, meesterlijke noga en macarons, heerlijk gebak, gezellige thee- en koffiewinkeltjes, wijnhandelaren, dit is een stad voor levensgenieters die cultuur en geschiedenis graag ervaren met verfijnde gastronomie.

Langs de Charente aan de voet van de oude stad vind je verschillende oude papierfabrieken die het beroemde papier van Angoulême maakten. Het hoogtepunt van het cultureel jaar in Angoulême is ongetwijfeld het Internationaal stripfestival dat jaarlijks rond eind januari plaatsvindt.
Het stripverhaalmuseum, ‘Le Centre Nationale de la Bande Dessinée et de l’Image’ is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de stad zelf kan je een boeiend parcours volgen via muurschilderingen van verschillende striptekenaars die de stad laten lezen als een stripverhaal. Liefhebbers van kunst en geschiedenis kunnen hun hartje ophalen in ‘Musée d’Angoulême’ , volledig vernieuwd stadsmuseum met een mooie collectie Europese schilderijen, oude wapens, keramiek, archeologische voorwerpen, enz. Uiteraard zijn er nog tal van musea de moeite waard.

Van juni tot september worden er rondleidingen met verschillende thema’s door Angoulême georganiseerd. De geschiedenis heeft Angoulême en haar omgeving getekend. Door de interesse van de Franse en Engelse edelen voor deze streek zijn er rond de stad Angoulême vele prachtige kastelen gebouwd, zoals het kasteel van Verteuil-sur-Charente, Balzac, Etagnac, La Rochefoucauld.
Ook de vele middeleeuwse dorpjes rond de stad zijn een bezoek waard met hun molens, abdijen, kerkjes en kastelen zoals Aubeterre-sur-Dronne, Nanteuil-en-Vallée, Marcillac-Lanville, Verteuil-sur-Charente, Tusson, Saint-Amand-de-Boixe.
Een groot aantal van de dorpjes liggen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en zijn daarom ook beschermd door de Unesco.

Voornaamste evenementen in Angoulême:


Januari, laatste weekend:

“Internationaal Stripfestival”

Eind maart, begin april:

“La tête dans les nuages” Festival voor kinderen en hun ouders, met muziek, dans en theater.

Juni:

“Musiques Métisses” Festival met wereldmuziek

3de weekend van September:

“Circuit des remparts d’Angoulême”, een autoracefestival met oude authentieke racewagens

Oktober:

“Pianos en Valois” pianofestival

November:

“Ludoland”, festival van speelgoed en videspelletjes en “Gastronamades”, alles rond gastronomie.

Angoulême ligt op 50km van La Péruse.

Er staan geen afbeeldingen in deze galerieNuttige links:

www.angouleme-tourisme.com
www.angouleme.fr
www.bdangouleme.com
www.circuit-des-remparts.com