Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

Canoe-lac-de-Lavaud

Watersport

La Péruse is gelegen tussen velden van mais en zonnebloemen, ongeveer 10 minuten van de mooie meren van de Haute Charente, Lac de Lavaud en Lac de Mas Chaban. Deze meren bieden, samen met de vele andere meren in de regio, een waaier aan activiteiten zoals zwemmen, zeilen, duiken, windsurfen, kanoën, vissen, jagen, paardrijden, wandelen, fietsen, of zalig nietsdoen en genieten van de zon op één van de twee zandstranden van Le Lac de Lavaud. In de landelijke omgeving zie je uitgestrekte weilanden, waar de mooie Limousinrunderen staan grazen, afgewisseld met prachtige valleien en bossen. Door deze diversiteit in de natuurlijke omgeving van de meren zijn er meer dan 170 verschillende soorten vogels te spotten. Tussen Angoulême en de Atlantische Oceaan stroomt de rivier de Charente door de voormalige provincies l’Angoumois en la Saintonge, De rivier vormde lange tijd een onmisbare verbindingsroute die druk werd bevaren door langerekte vaartuigen met platte bodem, ‘les gabarres’. Ze werden beladen met cognacbrandewijn, papier uit Angoulême, natuursteen uit Saint-Savinien, kanonnen uit Ruelle of met zout en specerijen op hun terugtocht vanaf de Atlantische havens. Tegenwoordig wordt de rivier minder druk bevaren en kan men een groot gedeelte van het jaar met eenvoudig bestuurbare rivierbootjes zelf de rivier op- en afvaren door de kleine dorpjes Fléac, Trois-Palis, Nersac, Saint-Estephe, Saint-Simon,…die baden in het bijzonder licht van de streek. De steden Jarnac, Cognac en Saintes zijn door hun rijke geschiedenis zeker een halte waard. Voor het besturen van de bootjes is geen vaarbewijs nodig, in de thuishaven geeft de verhuurder u de nodige adviezen voor een leuke tocht over de rivier.

gabare9

Er worden ook boottochten aangeboden vanuit Angoulême, St. Simon, Jarnac, Cognac, Saintes, Saint Savinien (tussenhaven) of Port d’Envaux. De platbodems, les gabarres, maken nu deel uit van het toeristisch erfgoed en nemen toeristen mee voor een rustig tochtje over de Charente. ‘La Renaissance’, een reproductie van een 19e-eeuwse platbodem, vaart iedere zomer langs Saint-Simon met zijn Romaanse kerk, het dorpje Saintonge en Saint-Même-les-Carrières, het oude haventje waar het transport van stenen werd gedaan. Kano en kajak, canobus, bootjes, binnenvaartuigen er zijn vele manieren om de Charente te gaan ontdekken.
http://www.lacs-de-haute-charente.com/nl/
http://www.lesbateauxrouges.com/-rubrique5-

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie