Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Cognac

Een geestrijke stad die wereldberoemd is geworden dankzij de uit wijn gestookte sterke drank. Deze ‘eau de vie’, ontstaan in de 17de eeuw is afkomstig uit de wijngaarden en wordt gedistilleerd en opgeslagen in eiken vaten langs de oevers van de Charente.

Wanneer je door de straten kuiert, ruik je de zwoele geur van deze godendrank. Langs de oude gevels van de grote Cognachuizen, kom je ronkende namen tegen als Remy Martin, Otard, Hennesy, Courvoisier, Martell, en nog vele andere. Deze cognachuizen bieden ook rondleidingen aan, om kennis te maken met de geschiedenis, de vervaardiging en de rijping van de cognac. Ook de heerlijke aperitief, ‘Pineau des Charentes’ vindt hier zijn oorsprong.

Het ‘Musée des arts du Cognac’ geeft een algemeen overzicht over de ambachten die rond dit meesterschap zijn ontstaan, zoals glasblazers, tonnenmakers, enzovoorts. Dit museum werkt samen met het ‘Musée d’art et d’histoire’ waar de link met Nederland en Vlaanderen door een opmerkelijke collectie meesterwerken uit de Lage Landen nog eens extra in de kijker wordt gezet.

Uiteraard heeft Cognac nog heel wat meer te bieden dan deze heerlijke drank. Sporen van de rijke geschiedenis kan je nog steeds terugvinden in de stad, zoals het kasteel van Les Valois, waar koning Frans I geboren werd. Ondertussen is het cognachuis Otard hier al meer dan 200 jaar gevestigd. Het meest interessante deel van de stad wordt Ancien Quartier genoemd, met huizen uit de 15de, 16de en 17de eeuw.

Wie wil genieten van prachtig groen moet zeker naar het 8 ha grote park van ‘Hotel de ville’. In ‘La Base Plein Air’ het park van André Mermet, kun je elektrische bootjes huren om langs de kade van de stad te varen. In dit park tref je leuke tuigen voor kinderen, en kan je zalig pick-nicken.
Vanaf mei tot september stadsbezichting in een treintje vanaf het ‘Office de Tourisme’ ‘Les étapes du Cognac’ stippelt 5 wijn- en toeristische routes uit waardoor je op een makkelijke manier alle facetten van deze prachtige stad leert kennen. Verder biedt de stad het hele jaar door een resem evenementen, muziek- dans- en straatkunstfestivals, kortom voor elk wat wils. Wie Cognac by night wil meemaken kan tijdens de zomermaanden deelnemen aan ‘Les Noctambulations’, georganiseerde avondwandelingen.
Cognac ligt op 90km van La Péruse.

Er staan geen afbeeldingen in deze galerieNuttige links:

www.tourism-cognac.com
www.cognacetapes.com