Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Confolens

Confolens, gelegen midden in de driehoek gevormd door de 3 steden Angoulême, Limoges en Poitiers en aan de samenvloeiing van de rivieren de Vienne en Goire. In deze mooie stad kunt u genieten van de middeleeuwse architectuur. Op de ‘Pont Vieux’, een bouwwerk uit de 12de eeuw die de 2 stadshelften met elkaar verbindt, is het aangenaam wandelen. Deze leidt naar de drukke wijk ‘La Fontorse’, waar een prachtige fontein staat.

‘Eglise Saint-Maxime’ heeft een achthoekige klokkentoren in trobadourstijl. De romaanse kerk ‘Eglise St-Barthélemy’ staat op de andere oever van de Vienne en heeft een vierkante klokkentoren De Rue du Soleil was tot in de 19de eeuw de hoofdstraat van Confolens, waar u nog het huis van de hertog van Epernon kan bewonderen met mooie vakwerkmuren.

Elk jaar in augustus dost de stad Confolens zich uit met duizend lichtjes en kunt u zich laten meeslepen op het ritme van dansen uit de hele wereld, tijdens het ‘Festival International de folklore’. Het 7-daagse festival trekt jaarlijks meer dan 200 000 bezoekers, die meereizen in de wereld van dans en muziek van 5 continenten.

Confolens ligt op 18km van La Péruse

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie

Nuttige links:

www.festivaldeconfolens.com
www.mairie-confolens.fr