Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

DSC_6382-small

Aubeterre-sur-Dronne

Één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, straalt met zijn muren in krijtsteen en badend in het groen, een zuidelijke allure uit. De huizen waarvan sommige nog houten balkons hebben, gelegen in amfitheatervorm boven de Dronne, en de ambachtelijke winkeltjes, geven dit dorp een pittoresk karakter.
De monolithische Saint-Jeankerk is een merkwaardig monument dat u zeker moet bezoeken. De ondergrondse kerk is in de 12de eeuw door de benedictijnen uit een rots uitgehouwen en is met zijn 20m hoog gewelf de grootste grotkerk van Europa.
In de zomer kan men heerlijk baden en ontspannen op het zandstrand aan de Dronne. Op de Dronne kunnen watersportliefhebbers hun hartje ophalen in een kajak of kano.

Aubeterre-sur-Dronne ligt op 90km van La Péruse.

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Oradour-sur-glane

Vroeger een vredig dorp gelegen aan de Glane, nu een martelaarsdorp dat ter nagedachtenis van het drama dat er zich heeft afgespeeld tijdens de oorlog in 1944 in de oude staat behouden is gebleven. Ongeveer 700 mannen, vrouwen en kinderen werden uitgemoord, 328 gebouwen werden er vernietigd, één van de vele zinloze en gruwelijke misdaden gepleegd ten tijde van de Duitse bezetting.
Bij het rondwandelen in deze ruïnestad is het nog steeds moeilijk voor te stellen wat voor onmenselijke drama’s er zich hier hebben afgespeeld.

Oradour-sur-Glane ligt op 36km van La Péruse.

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.Bezienswaardigheden vlakbij La Péruse