Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

futuroscope-de-poitiers-visoterra

Poitiers

Potiers, alom bekend om het international technologiepark Futuroscope, het tweede grootste pretpark van Frankrijk. Hier kun je kennismaken met de nieuwste beeldtechnieken die je een blik in het verleden, maar ook in de toekomst bieden. Het park is net buiten Poitiers gelegen en zowel voor de allerkleinsten, als jong en oud een unieke ervaring.

Poitiers zelf, ook wel ‘de stad van de 100 klokken’ genoemd is een aanrader voor liefhebbers van (religieuze) architectuur. De religieuze invloed van de middeleeuwen, met als beroemdste kerk ‘Notre-Dame-la-Grande’ is hier overal aanwezig. De welvaart van de aristocratie na de middeleeuwen is nog te bewonderen door enkele fraai bewaarde herenhuizen uit die tijd. Potiers telt zo’n 80 beschermde monumenten, maar is tevens ook een moderne stad vol cultuur en leven met een aantal interessante musea, zoals het ‘Musée Rupert de Chièvres’ en het ‘Musée Sainte-Croix. Tal van culturele evenementen en enkele bijzondere parken en botanische tuinen zorgen ervoor dat iedereen hier aan zijn trekken komt.

In de zomers kan je hier ‘s avonds genieten van verschillende festiviteiten en avondmarktjes en is het heerlijk relaxen op de terrasjes in de gezellige straatjes en pleintjes.

Poitiers ligt 95km van La Péruse.

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie

Nuttige links:

www.ot-poitiers.fr
nl.poitiers-tourism.com