Leuke uitstapjes

In Poitou-Charentes is het vooral genieten van de vele verschillende landschappen en de vaak ongerepte natuur dat zich kenmerkt door vele meren en rivieren met natuurhelder water. Met 2300 zon-uren per jaar is het ook in het voor- en naseizoen een heerlijke plek om te verblijven. Elk seizoen heeft hier zijn charme en de relatief zachte temperaturen in de winter maken dat zelfs een wintervakantie hier zeer aangenaam kan zijn.
aquatics

Watersport

bike

Fietsen en wandelen

velorail

Velo Rail

golf

Golf

farms

Bio boerderijen

adventure

Adventure parks

festival

Festivals

angouleme

Angouleme

cognac

Cognac

saintes

Saintes

jarnac

Jarnac

poitiers

Potiers

confolens

Confolens

aubetterre

Mooie dorpjes

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Saintes

Saintes, kunststad en historische stad, gedurende de 1e eeuw gesticht aan de oever van de Charente, heeft net als Cognac en Angoulême haar welvarendheid te danken aan deze rivier. Onder Romeinse heerschappij, een periode van kapitaal belang voor Aquitaine, was de stad het centrum van de Santons.

De stad was ook het eindpunt van de belangrijke oost-west as, de Via Agrippa, die haar met Lyon verbond. De ‘Arc de Triomphe’ of ‘L’arc Germanicus’ stond op het einde van deze weg. Nu is deze een eindje stroomopwaarts langs de oever van de Charente geplaatst. Saintes bezit talrijke getuigenissen uit de Oudheid, met als mooiste overblijfsel het Gallo-Romeinsamfitheater, uit de Middeleeuwen en de 18e eeuw. De Abbaye-aux-Dames, het eerste klooster voor vrouwen in Saintonge, is niet enkel een boeiend monument, tegenwoordig is dit een cultureel centrum van de eerste orde waar voorstellingen en exposities plaatsvinden en ook het jaarlijks festival in juli voor oude muziek ‘Festival des Académies Musicales’.

De poort van de gevel van de abdijkerk Sainte-Marie, die rijk van beeldhouwwerk is voorzien, en de klokkentoren in de vorm van een dennenappel, vormen een fraai geheel van Romaanse kunst uit de streek van Saintes. L’eglise Saint-Eutrope was een halte voor pelgrims op weg naar St Jacques de Compostella en opgenomen in het Werelderfgoed van de Mensheid door de UNESCO sinds 1999. ‘Le Musée archéologique’ met boeiende stukken uit het Gallo-Romeinse tijdperk, ‘Le musée Le Présidial’ met schilderijen uit de 15e, 17e en 18e eeuw van Vlaamse, Hollandse en Franse scholen, keramische producten uit de streek van Saintes uit de 14e tot de 19e eeuw en nog vele andere interessante musea die het bezoeken waard zijn. Van eind juni tot half esptember zijn er rondleidingen door de stad op verschillende thema’s zoals ‘De stad gezien vanaf de klokkentoren’, ‘Saintes uit de Oudheid’, ‘de Abbaye-aux-Dames’, en heel leuk ‘Noctambulations’ (sightseeing by night) in juli en augustus.
Ook boottochten vanuit Saintes of Port d’Envaux, dagtocht aan boord van een rondvaartboot, met boeiende tussenstops en vrije tijd, of lunch aan boord. ‘La Gabare Ville de Saintes’ is een tocht op de Charente aan boord van een gabaar, herbouwd volgens de traditionele methoden.

Saintes ligt op 119km van La Péruse.

Er staan geen afbeeldingen in deze galerie

Nuttige links
www. saintes -tourisme.fr